ßßß Cookit - przepis na Dickson`s Bloody Mary

Dickson`s Bloody Mary

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
Wódka aromatyzowana chili 45 mililitrów
sherry 20 mililitrów
sok pomidorowy 150 mililitrów
sok z cytryny 20 mililitrów
tabasco 3 krople
sos worcestershire 2 łyżek deserowych
chrzan 1/2 łyżek deserowych
sól selerowa 1 łyżek deserowych
pieprz czarny mielony według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Napełnić dzbanek tłuczonym lodem, wlać wódkę,sherry i sok pomidorowy. Dobrze zamieszać. Dodać sok z cytryny, tabasco, sos worcestershire i chrzan. Ponownie zamieszać. Wsypać sól selerową, sól i pieprz. Mieszać tak długo, aż dzbanek się oszroni. Przelać przez sitko do szerokiej szklanki wypełnionej w połowie kostkami lodu.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Alkohole
Drinki (z Wódką)
Koktajle
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6319/Dicksons-Bloody-Mary