« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryczka czerwona chili 1 sztukpomidory suszone według uznaniabułka tarta 0,5 szklanekjajka 1 szklanekfilety z piersi kurczaka 4 sztukmąka 0,5 szklanekolej według uznaniaziemniaki 1 kilogramówpomidory 500 gramówmasło 2 łyżek stołowychszczypiorek 0,5 pęczekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną papryczkę posiekać razem z kilkoma suszonymi pomidorami i wymieszać z bułka tartą. Mięso lekko rozbić, oprószyć solą oraz pieprzem i obtaczać w mace, roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.Oczyszczone ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Polać stopionym masłem i posypać posiekanym szczypiorkiem. kotlety podawać z ziemniakami i pomidorami pokrojonymi w ósemki, oproszonymi sola oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: