ßßß Cookit - przepis na Kotlety w panierce z chili z ziemniakami

Kotlety w panierce z chili z ziemniakami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
papryczka czerwona chili 1 sztuk
pomidory suszone według uznania
bułka tarta 0,5 szklanek
jajka 1 szklanek
filety z piersi kurczaka 4 sztuk
mąka 0,5 szklanek
olej według uznania
ziemniaki 1 kilogramów
pomidory 500 gramów
masło 2 łyżek stołowych
szczypiorek 0,5 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną papryczkę posiekać razem z kilkoma suszonymi pomidorami i wymieszać z bułka tartą. Mięso lekko rozbić, oprószyć solą oraz pieprzem i obtaczać w mace, roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Oczyszczone ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Polać stopionym masłem i posypać posiekanym szczypiorkiem. kotlety podawać z ziemniakami i pomidorami pokrojonymi w ósemki, oproszonymi sola oraz pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12458/Kotlety-w-panierce-z-chili-z-ziemniakami-