Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
prawdziwki 3 kilogramów
sól 100 gramów
cebula 300 gramów
mleko kwasne 1 szklanek
cukier 20 gramów
czosnek 5 ząbki
pieprz 8 ziarna
ziele angielskie 5 ziarna
liść laurowy 3 sztukWykonanie:Oczyszczone
grzyby krótko obgotować we wrzątku. Ostudzone układać w kamiennym garnku warstwami kapeluszami w dół. Każdą warstwę posypać niewielką ilością
soli. Oczyszczoną
cebulę pokroić.
Mleko wymieszać z
cukrem i skrapiać nim kolejne warstwy. Co kilka warstw układać kawałki
cebuli, pokrojony
czosnek i
przyprawy. Płócienną ściereczką przykryć garnek i obciążyć.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: