ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoprawdziwki 3 kilogramówsól 100 gramówcebula 300 gramówmleko kwasne 1 szklanekcukier 20 gramówczosnek 5 ząbkipieprz 8 ziarnaziele angielskie 5 ziarnaliść laurowy 3 sztukWykonanie:Oczyszczone grzyby krótko obgotować we wrzątku. Ostudzone układać w kamiennym garnku warstwami kapeluszami w dół. Każdą warstwę posypać niewielką ilością soli. Oczyszczoną cebulę pokroić. Mleko wymieszać z cukrem i skrapiać nim kolejne warstwy. Co kilka warstw układać kawałki cebuli, pokrojony czosnek i przyprawy. Płócienną ściereczką przykryć garnek i obciążyć.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: