Wykonanie
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 4 . 8(4 głosów)4 . 75
04 4 4 4.75admin4 . 75 / 5 starsMiętowa
sałatka z
truskawkami,
serem feta i
czarnymi oliwkamiSoczyste
truskawki i
feta obtoczona w posiekanej
mięcie i
pieprzu. Na liściach
rukoli, z dodatkiem
szczypiorku i
miodowo -
miętowego sosu winegret. Bardzo orzeźwiająca
sałatka.Składniki1 porcjagarść
rukoli100 g
truskawek6 czarnych
oliwek1 łyżka posiekanego
szczypiorku60 g
sera feta2 łyżki posiekanej świeżej
miętymiętowy winegret: 1 łyżka posiekanej
mięty, 3 łyżki
oliwy extra vergine, 1 łyżka
miodu, 2 łyżki
soku z cytryny,
sól morska i świeżo zmielony
czarny pieprzPrzygotowanieWymieszać składniki
miętowego winegretu.
Rukolę ułożyć na półmisku, doprawić
solą,
pieprzem i wymieszać z 1 łyżką
oliwy extra vergine. Dodać pokrojone
truskawki, pokrojone
czarne oliwki i posypać
szczypiorkiem.Kosteczki
sera feta obtoczyć w
pieprzu i pozostałych 2 łyżkach posiekanej
mięty, dodać do sałatki. Polać
winegretem.