Wykonanie
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 5(6 głosów)5
606 5admin5 / 5 stars
Mango lassiKoktajl z
mango,
jogurtu i
wodySkładniki2 porcje1 duże dojrzałe
mango1 szklanka
jogurtu greckiego1/2 szklanki chłodnej
wody1 łyżka
syropu klonowego lub
miodu1 łyżka
cukru*szczypta zmielonego
kardamonu (opcjonalnie, ale warto go dodać)Przygotowanie
Mango obrać ze skórki. Obkroić nożem miąższ usuwając pestkę. Gładki miąższ (bez włókien od pestki) włożyć do pojemnika blendera, dodać resztę składników:
jogurt,
wodę,
syrop klonowy lub
miód,
cukier i
kardamon. Zmiksować długo i dokładnie na gładki mus.Wskazówki* można pominąć jeśli
mango będzie bardzo słodkie i dojrzałe