Składniki2 porcjeok. 250 g oczyszczonych krewetek Black Tiger2 porcje makaronu spaghetti (100 g)70 g masła1 duży ząbek czosnku, starty na tarce o drobnych oczkach1 łyżeczka skórki startej z cytryny2 łyżki posiekanej natki pietruszkisok z cytrynyPrzygotowanieMrożone krewetki najpierw rozmrozić, sprawdzić czy są dokładnie oczyszczone. Z połowy krewetek oderwać ogonki i posiekać, drugą połowę pozostawić w całości.Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.W międzyczasie na patelni na małym ogniu roztopić masło razem z czosnkiem i skórką z cytryny. Podsmażyć, następnie dodać krewetki i smażyć po minucie z każdej strony (surowe krewetki) i po pół minuty (blanszowane). W międzyczasie doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posypać natką pietruszki i wymieszać.Ugotowany makaron przełożyć z garnka na patelnię wraz z kilkoma łyżkami wody z makaronu. Na większym ogniu podgrzewać co chwilę mieszając. Skropić sokiem z cytryny.WskazówkiPołowę masła można zastąpić oliwą extra vergine. Świetnym dodatkiem do pasty będzie świeża papryczka chili, posiekana i chwilę podsmażona.