Wykonanie
To bardzo prosty i pyszny sposób na
krewetki, który otrzymałam od mojej siostry.Wykonanie w 5 minut, nawet wtedy kiedy goście już w progu :)Składniki:opakowanie mrożonych
krewetek tygrysich2 ząbki
czosnkumasłopapryczka chillinatka pietruszkisok z cytrynyWykonanie:
Krewetki wyciągam z opakowania i rozmrażam. Bardzo ważne aby były suche jak już się rozmrożą, więc warto położyć je na ręczniku papierowym.Kiedy są już gotowe skrapiam je
sokiem z cytryny. Patelnię mocno rozgrzewam i roztapiam na niej
masło. Dodaję
czosnek przeciśnięty przez praskę i
papryczkę chilli. Chwilkę podsmażam całość a następnie dodaję
krewetki. Smażę je dosłownie chwilę z obu stron, maksymalnie 4 minuty.
Krewetka musi być biała a nie przezroczysta. Najważniejsze żeby ich nie przesmażyć, bo zrobią się gumowe.