ßßß Cookit - przepis na Maślane Krewetki Tygrysie z czosnkiem i pietruszką

Maślane Krewetki Tygrysie z czosnkiem i pietruszką

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 kg krewetek tygrysich - świeże w pancerzach
4 łyżki masła klarowanego
natka pietruszki
3 łyżki soku z cytryny
3 suszone papryczki chili
6 ząbków czosnku
sól morska
Przygotowanie:
Krewetki pozbawiamy pancerza, możemy jednak pozostawić ogonki. Obrane już krewetki umieszczamy w naczyniu i skrapiamy sokiem z cytryny, solimy szczyptą soli morskiej i dodajemy 1 wyciśnięty ząbek czosnku. odstawiamy tak na 10 minut. Na patelnię dodajemy 4 łyżki masła klarowanego wraz z pokrojonymi w cienkie plasterki 5 ząbków czosnku. Rozpuszczamy masło o dodajemy do niego krewetki, trzymamy w maśle ok 5 minut i dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i papryczki chili. Odcedzamy z masła i krewetki są gotowe do spożycia.
Smacznego !!!
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2012/12/maslane-krewetki-tygrysie-z-czosnkiem-i.html