Wykonanie
wtorek, 23 Kwiecień 2013, autor: blue_megi, 4 Komentarzy »Kto ma ochotę na ciasteczko? Podaną w przepisie
kawę możecie pominąć lub dodać zamiast niej odrobinę ekstraktu
waniliowego. Smacznego!Składniki:125 g
masła100 g
cukru70 g
cukru trzcinowego1 łyżka
kawy rozpuszczalnej1
jajko200g
mąki4-5 łyżek
czekoladowych kropelek lub drobno pokruszonej
czekoladyPiekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.Ucieramy
masło z
cukrem zwykłym i trzcinowym. Dodajemy
kawę. Wbijamy
jajko i nadal ucieramy. Mieszamy dokładnie z
mąką i
czekoladą.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy porcje ciasta i w dłoniach formujemy kulki. Układamy na blaszce, lekko spłaszczając dłonią. Zachowujemy odstępy (ok. 4 cm), ponieważ
ciastka lekko się rozpłyną.Pieczemy przez 15 minut. Studzimy na kratce.