Wykonanie
Jarmuż to takie ciekawe warzywo, z którego wiele można wyczarować. Robiłam już i zupę i
sałatkę, w koktajlu także
jarmuż się pojawił. Wszystko było bardzo smaczne i zdrowe. Jednak dzisiejsze smoothie jest jeszcze lepsze, a sądzę, że jest to zasługa zarówno
mango jak i
syropu z pędów sosny. Prześliczny zielony kolor zachęca do tego, żeby się napić. Po zmiksowaniu mój koktajl nie był idealnie gładki - chyba mój blender się już wysłużył - więc przetarłam go przez sito.
Składniki:1 dojrzałe
mangogarść
jarmużu2 szklanki
mleka3 łyżki
syropu z pędów sosnyDo kielicha blendera wrzucić obrane i pokrojone
mango,
jarmuż. Wlać
mleko i
syrop z pędów sosny. Wszystko dokładnie zmiksować. Można przetrzeć przez sito. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta należy dolać
mleka.Na zdrowie:)