Wykonanie
W czasach kryzysowych domowe
wafle były chyba najczęściej pojawiającym się przysmakiem dlatego też dzisiaj z sentymentem sięgam po smaki dzieciństwa. W obecnym nawale różnych słodkości na styl amerykański takie
wafle to prawdziwy rarytas.
Składniki:ok. 2 szklanek
mleka w proszku (niebieskiego)1
margaryna3/4 szklanki
cukru2 łyżki
kakao2 łyżki ekstraktu
waniliowego1 szklanka
mleka1/2 szklanki
orzechów włoskichOrzechy posiekać lub zmielić, zalać gorącym
mlekiem i odstawić.
Margarynę rozpuścić z
cukrem, i
kakao, odstawić do przestygnięcia. Dodać
mleko w proszku i ubijać mikserem, aby pozbyć się grudek. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać odrobinę więcej
mleka w proszku. Na koniec dodać namoczone
orzechy i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masą przekładać
wafle. Obciążyć i odstawić, najlepiej na noc.Smacznego:)