Wykonanie
Czekolada ze sklepu, nie da się ukryć, jest pyszna, ale czy próbowaliście kiedyś samemu wykonać czekoladę? Mam recepturę na łatwą i szybką w wykonaniu oraz przepyszną w smaku
czekoladę domowej roboty. Jest oczywiście mega kalorycznym deserem, ale czasami można ulec małej pokusie ;)Składniki:1 szklanka
cukru2
cukry waniliowe3/4 szklanki
mleka3 łyżki
kakaomleko w proszkumargarynaSposób przyrządzenia:W garnku rozpuścić
margarynę, a
potem po kolei dodawać
cukry,
mleko (płynne nie w proszku) oraz
kakao (im więcej dodamy
kakao tym
czekolada będzie ciemniejsza, ja niestety miałam tylko resztkę około 2 łyżek dlatego moja jest jaśniejsza). To wszystko zagotować,
potem zdjąć z ognia, dodać
mleko w proszku i dokładnie wszystko utrzeć.
Czekoladę przełożyć do naczynia, w którym będziemy ją trzymać, a następnie wkładamy do lodówki na minimum godzinę.Jeśli lubicie i macie ochotę na przykład na
orzechy czy
rodzynki to oczywiście możecie je dodać.