Wykonanie
            Skoro trwa sezon 
truskawkowy nie 
mogę nie pokazać Wam mojej zeszłorocznej 
nalewki. Najlepszy czas na jej nastawienie to końcówka sezonu ponieważ wtedy 
truskawki są najsłodsze. 
Nalewka ma piękny cudowny kolor i wspaniale pachnie. Z podanych proporcji wychodzi około 2 l 
alkoholu. Słodkość można regulować według własnego gustu, ale trzeba też pamiętać o zawartości 
cukru w owocach. Taka truskawkowa 
nalewka to bardzo kobiecy trunek: słodki, delikatny i pięknie pachnący.

Składniki:2 kg 
truskawek250 ml 
spirytusu750 ml 
wódki500 g 
cukruTruskawki umyć i usunąć szypułki. Wrzucić do słoja i przesypać 
cukrem. Odstawić na noc. Następnego dnia, gdy 
truskawki puszczą sok wlać mieszankę 
spirytusu i 
wódki. Dokładnie wymieszać i odstawić na 2 miesiące. Po tym czasie, odlać 
nalewkę a 
truskawki wyrzucić. 
Nalewkę należy przecedzić przez filtr do 
kawy lub gazę i rozlać do butelek.Na zdrowie:)