ßßß
Składniki na ciasto:100 g masłaszczypta soli1 jajko150 g mąkiMasło posiekać, dodać przesianą mąkę z solą, zrobić kruszonkę. Dodać jajko i zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować, wycinać kółka wielkości foremek. Foremki wyłożyć i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wstawić je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 15 min.Składniki na farsz1 mały por8-10 pieczareksól, pieprzkawałek żółtego sera50 ml śmietankiNa rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki, dodać pokrojonego pora, wlać śmietankę, sól, pieprz i dusić ok. 20 min. Pod koniec dodać starty żółty ser. Przyprawić do smaku i napełnić tartaletki. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok. 10 min. Przed samym końcem można posypać startym serem.Smacznego:)