Wykonanie
Żeby nieco odmienić pospolitą jajecznicę proponuję jej
cukiniowe wcielenie. Takie danie wyszło mi całkiem przez przypadek, kiedy to trzeba już było zużyć
cukinię a miałam zamiar smażyć
jajka. Jak wiadomo
cukinia jest mdła więc aby nie zepsuła mi jajecznicy dodałam ząbek
czosnku i to było to. Dodatkowo przyprawiłam mieloną
papryczką chilli. Pycha:)
Składniki dla 2-3 osób:4
jajka1
cukinia2-3 łyżki
mleka1 ząbek
czosnkułyżka masła+ łyżka
olejusól,
pieprz, mielona
paprykaW kubku "rozbełtać"
jajka z
mlekiem. Rozgrzać
masło z olejem na patelni, wrzucić przeciśnięty przez praskę ząbek
czosnku, chwilę przesmażyć. Dodać pokrojoną
cukinię i smażyć aż się lekko przyrumieni. Wlać masę jajeczną i smażyć na małym ogniu cały czas mieszając. Przyprawić do smaku
solą,
pieprzem i mielona
papryką.Smacznego:)