Wykonanie
Zastanawiałam się czym przywitać na blogu Nowy Rok. Ciast i
drinków mam po kokardkę, obiad dzisiaj był bezmięsny (dobry, ale pokażę go innym razem) ale deseru to już chyba bardzo dawno nie robiłam. Miałam ochotę na coś
kawowego, nawet już wyjęłam sobie przepis na tiramisu, po czym paczka
biszkoptów okazała się paczką bezików więc moje
plany musiały ulec modyfikacji. A, że ochota na
kawowy deser nie mijała powstało coś takiego. Deser idealny. Jak dla mnie oczywiście bo uwielbiam
bitą śmietanę.
Bezy są wystarczająco słodkie więc zaoszczędziłam trochę na cukrze. Polecam:)Pierwszego dnia Nowego Roku życzę Wam dużo smacznych chwil:)
Pomysł własnySkładniki na 3 porcje:200 ml
śmietanki kremówki1 łyżka
kawy rozpuszczalnej instantok. 12 bezików najlepiej kolorowych2 łyżki
cukru pudruKawę rozpuścić w 1 łyżce
wody, dokładnie wymieszać, odstawić. Schłodzoną
śmietanę ubić na sztywno z
cukrem. Połowę odłożyć, do reszty dodać rozpuszczoną
kawę i jeszcze chwilę ubijać. W pucharkach układać po łyżce białej
śmietanki, kawowej oraz
bezy. Robić to w taki sposób aby powstało wrażenie łatek. Deser posypać mielona
kawą i natychmiast podawać.Smacznego:)