Wykonanie
Tak bardzo chciałabym żeby już była wiosna... Nie
mogę się doczekać kiedy wszelkie szarości pójdą precz , słonko wyjdzie na dłużej niż 1,5 minuty,
zrobi się ciepło, a dookoła nas zacznie pojawiać się coraz więcej zieleni.... Tęsknię za
zielenią.... tak bardzo, że gdy zobaczyłam na stronie Filozofia smaku, a
potem jeszcze u Kasi cudowny zielony Eton mess zapragnęłam go zrobić.... Uwielbiam ten deser.... Najczęściej robię go z
truskawkami tak jak tutaj (klik) Dzisiaj jednak będzie zielono.... będzie wiosennie :) Polecam Wam baaardzo :)Składniki na 4 szt:6-8 szt kiwi+1 do dekoracji2 łyżki
cukru pudruok. 20szt średnich bez400ml
śmietany kremówki 30%Kiwi obrać i zmiksować. Jeśli wolicie mus to może być mus. Ja miałam takie średnie kawałki. Wymieszać to z 1 łyżką
cukru pudru.
Śmietanę ubić na sztywno z 1 łyżką
cukru.
Bezy pokruszyć na większe kawałki.W pucharkach układać warstwami:
śmietanę, pokruszone
bezy,
owoce kiwi,
śmietanę a wierzch znów posypujemy
bezami. Udekorować plasterkiem
kiwi i listkiem
mięty ale tej ostatniej niestety nie miałam pod ręką. Polecam Wam baaaardzo :)