Wykonanie
Jako dodatek do obiadu często występuje u mnie obok surówki jarzynka na ciepło. Taką jak dzisiaj najlepiej zrobić latem, kiedy
pomidory smakują słońcem ale zrobiona w taki mroźny dzień jak dzisiaj też ma swój urok bo przywodzi na myśl właśnie lato.
Składniki:2 małe
cukinie1 duży
pomidor1 duża
cebulasól,
pieprzszczypta
cukrułyżka
octu balsamicznegotymianekłyżka
olejuPomidora naciąć na krzyż, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry. Pokroić.
Cebulę pokroić w krążki i wrzucić na rozgrzany
olej. Chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojoną
cukinię i dusić kilka minut. Dodać
pomidory,
tymianek,
sól,
pieprz,
ocet i
cukier. Dusić aż powstały płyn wyparuje a wszystkie warzywa są miękkie ale
cukinia nie powinna być rozciapana.Smacznego:)