Wykonanie
Pierwsze
truskawki, które
jadłam w tym roku, niezbyt mnie zachwyciły. Małe, niesłodkie, całkowicie pozbawione smaku. Ale, że darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda, zrobiłam z nich koktajl dodając trochę naturalnej
słodyczy a dla orzeźwienia kilka gałązek
mięty. I to by było na tyle, jeśli chodzi o
truskawki, mam nadzieję, że następne jakie
będę miała okazję jeść będą dojrzałe słońcem, słodkie i pyszne.
Składniki:szklanka
truskawekłyżka
miodu (według gustu)kilka gałązek
miętywoda mineralnaZmiksować
truskawki z
miętą, dodać
miód i dalej miksować. Dolewać stopniowo
wodę mineralną, regulując gęstość koktajlu według własnego gustu. Z podanych proporcji wyszły mi trzy kieliszki do martini, tj. na zdjęciu.Smacznego:)