ßßß Cookit - przepis na Polędwiczka wieprzowa grilowana na "amerykańską" nutę

Polędwiczka wieprzowa grilowana na "amerykańską" nutę

nazwa

Wykonanie

Na trwający długi weekend majowy zapewne na niejednej działce przypadło otwarcie sezonu grillowego. Ja, resztę tego czasu spędzę w górach, tym razem w Bieszczadach i mam nadzieję, że nie spełnią się prognozy obiecujące deszcz. Miłe towarzystwo mam zapewnione ale liczę na ciepłe, bezchmurne dni, piękne widoki oraz smaczną regionalną kuchnię. I pewnie jakiś grill też się trafi. Do zobaczenia:)
Składniki:
1 polędwiczka wieprzowa
oliwa z oliwek
czosnek
tymianek
przyprawa do karkówki (użyłam amerykańskiej przyprawy do steków)
sól, pieprz
Oczyszczoną polędwiczkę pokroić w plastry i lekko rozgnieść. Każdy plaster spryskać oliwą, natrzeć czosnkiem, posypać solą i przyprawą do mięsa oraz tymiankiem. Odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Grilować na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2012/05/Poledwiczka-wieprzowa-grilowana-na-amerykanska.html