Wykonanie
Na trwający długi weekend majowy zapewne na niejednej działce przypadło otwarcie sezonu grillowego. Ja, resztę tego czasu
spędzę w górach, tym razem w Bieszczadach i mam nadzieję, że nie spełnią się prognozy obiecujące deszcz. Miłe towarzystwo mam zapewnione ale liczę na ciepłe, bezchmurne dni, piękne
widoki oraz smaczną regionalną kuchnię. I pewnie jakiś grill też się trafi. Do zobaczenia:)
Składniki:1 polędwiczka wieprzowa
oliwa z oliwekczosnektymianekprzyprawa do
karkówki (użyłam amerykańskiej
przyprawy do
steków)
sól,
pieprzOczyszczoną polędwiczkę pokroić w plastry i lekko rozgnieść. Każdy plaster spryskać
oliwą, natrzeć
czosnkiem, posypać
solą i
przyprawą do mięsa oraz
tymiankiem. Odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Grilować na wolnym ogniu, aż
mięso będzie miękkie.Smacznego:)