ßßß Cookit - przepis na Poncz z żurawiną

Poncz z żurawiną

nazwa

Wykonanie

Jeśli przypadkiem przyszło Wam do głowy iść w 15 stopniowy mróz na lodowisko a po powrocie stukacie się w czoło bo nie możecie się rozgrzać to polecam Wam poncz. Gorący, mocny i słodki z korzenną nutą zadziała błyskawicznie.
Składniki na 4 porcje:
250 ml soku żurawinowego
100 ml rumu
100 ml wiśniówki
300 g żurawiny
2 łyżki cukru
2 laski cynamonu
kawałek skórki cytryny
400 ml wrzątku
Sok żurawinowy, rum i wiśniówkę podgrzać z cukrem. Żurawinę, cynamon, i skórkę z cytryny gotować w soku ok. 2 minut na małym ogniu. Odstawić na około 10 minut. Wlać wrzątek. Rozlać do szklanek.
Na zdrowie:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2012/02/Poncz-z-zurawina.html