Wykonanie
Od dawna miałam w szafce słoiczek dyni marynowanej. Przez długi czas nie miałam na nią pomysłu bo nie wiedziałam jak może smakować i co będzie do niej pasować. Myślałam, że
dynia będzie bez smaku tymczasem po otwarciu słoiczka okazało się, że jest lekko słodkawa i bardzo smaczna. Dla kontrastu dodałam
marynowaną cebulkę i polałam
winegretem miodowym. Z grzankami wyszła naprawdę smaczna
sałatka.

Składniki:1
filet z kurczaka1 słoiczek dyni marynowanej1 mała
kapusta lodowa1 mały słoiczek
cebulki konserwowej1 łyżka
miodusól,
pieprzpół szklanki
oliwyolej do smażenia
Kurczak pokroić w kostkę i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Dynię i
cebulkę osączyć.
Miód połączyć z
oliwą, doprawic
solą i
pieprzem. Skroić
kapustę. Wszystkie składniki wymieszać w misce, polać dressingiem i dokładnie wymieszać. Doprawic
sola i
pieprzem do smaku.
Sałatka wspaniale smakuje z grzankami.Smacznego:)