Wykonanie
Najprostszy sposób na
mięso jaki może być to włożyć je do marynaty a
potem wstawić do piekarnika. Bardzo lubię tak przygotowywać
mięso nie tylko dlatego, że jest to mało pracochłonne ale przede wszystkim bardzo smaczne.
Mięso przechodzi wszystkimi
smakami marynaty, które wydostają się na zewnątrz podczas pieczenia. Jeśli lubicie połączenie kwaśnej
cytryny i słodkiego
miodu to polecam Wam dzisiejszy filet. Można go przyrządzić z ulubionymi
ziołami. Ja dodałam
tymianek ale świetnie też pasuje
rozmaryn a nawet
estragonSkładniki:3
filety z kurczaka1
limonka1 łyżka
miodu2 łyżki
oliwy z oliwek1 ząbek
czosnku2 łyżki
tymianku,
rozmarynu lub
stragonu (może być suszony)
pieprz,
sólDo naczynia włożyć skórkę z
limonki, sok,
miód,
oliwę, posiekany
czosnek, 1 łyżkę
ziół. Doprawić
solą i
pieprzem Wymieszać i włożyć przygotowane wcześniej filety. Odstawić na godzinę do lodówki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w rozgrzanym piekarniku około 20 minut, jeśli filety były przekrojone na poł, jeśli nie to około 35 min. Posypać resztą
tymianku.Smacznego:)