Wykonanie
Dawno nie robiłam muffinek, a że znalazłam wolną
czekoladę w szufladzie zabrałam się za ten przepis znaleziony w gazetce Wypieki z blachy. Muffinki są a raczej były bardzo smaczne. Mocno
czekoladowe, niezbyt słodkie. Zniknęły bardzo szybko zatem polecam:)
Składniki:2 szklanki
mąki1/4 szklanki
kakao1,5 łyżeczki
sody oczyszczonej1 łyżeczka
proszku do pieczenia2/3 szklanki
cukru1 00 g gorzkiej125 g
masła roztopionegopół szklanki
maślanki2
jajka, roztrzepane.W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim mokre. Mokre wlać do suchych, wymieszać do połączenia się składników Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasta do 3/4 wysokości. Piec około 25 minut w temperaturze 200ºC.Smacznego:)