ßßß Cookit - przepis na Maślankowe racuchy bananowe

Maślankowe racuchy bananowe

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj polecam pyszne, leciutkie, maślankowe racuszki bananowe. Z delikatną nutą cynamonu. Najlepiej smakują na ciepło. Można oczywiście użyć innych owoców.
Składniki:
2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
1 jajko
2 szklanki maślanki
2 łyżeczki cynamonu
2 banany
szczypta soli
płatki migdałów
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Jajo zmiksować z mlekiem. Mieszając, powoli dodawać składniki sypkie. Dokładnie wymieszać, odstawić na 30 min. Banany pokroić w plasterki, dodać do ciasta. Racuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące, oprószone cukrem pudrem i posypane płatkami migdałów.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/04/Maslankowe-racuchy-bananowe.html