ßßß
Cookit - przepis na Maślankowe racuchy bananowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Maślankowe racuchy bananowe
Składniki
Mąka
Proszek do pieczenia
Cukier
Jajko
Maślanka
Cynamon
Banan
Sól
Płatki migdałowe
Wykonanie
Dzisiaj polecam pyszne, leciutkie,
maślankowe
racuszki
bananowe
. Z delikatną nutą
cynamonu
. Najlepiej smakują na ciepło. Można oczywiście użyć innych
owoców
.
Składniki:2 szklanki
mąki
1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia
2 łyżki
cukru
1
jajko
2 szklanki
maślanki
2 łyżeczki
cynamonu
2
banany
szczypta
soli
płatki migdałów
Mąkę
wymieszać z
proszkiem do pieczenia
,
solą
i
cukrem
.
Jajo
zmiksować z
mlekiem
. Mieszając, powoli dodawać składniki sypkie. Dokładnie wymieszać, odstawić na 30 min.
Banany
pokroić w plasterki, dodać do ciasta. Racuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące, oprószone
cukrem pudrem
i posypane
płatkami migdałów
.Smacznego:)
Źródło:
http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/04/Maslankowe-racuchy-bananowe.html
Przepisy powiązane
Mini doughnut z maszynki
Bananowe pancakes
Pancakes na mleczku kokosowym
Ciasto bananowe
Rolada z jabłkami w 45 minut
Składniki powiązane (0)