Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Kotleciki ziemniaczane z
seremSałatka warstwowa z ... »Mousse au chocolate czyli pianka czekoladowa
Składniki:20 dag
czekolady gorzkiej4 łyżki
mleka3
jajka1 łyżeczka
masłaPołamać
czekoladę na kawałki i rozpuścić w
mleku cały czas mieszając. Oddzielić
białko od
żółtka.
Białka ubić na sztywno. Rozpuszczoną
czekoladę zdjąć z ognia. Do ostudzonej masy czekoladowej dodać
żółtka i
masło. Wszystko razem dobrze wymieszać. Do przygotowanej masy dodawać małe ilości ubitego
białka, łączyć go z masą powoli mieszając. Dobrze wymieszaną piankę przelać do pucharków, włożyć do lodówki. Pianka musi byc dobrze zastygnięta. Można dowolnie udekorować. Jest pyszna z
lodami.Smacznego:)piątek, 19 lutego 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze