ßßß Cookit - przepis na Mousse au chocolate czyli pianka czekoladowa

Mousse au chocolate czyli pianka czekoladowa

nazwa

Wykonanie

Eksplozja smaku
Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja Smaku
Utwórz swoją wizytówkę
Pisz blog
zamów newsletter
Blog > Komentarze do wpisu
« Kotleciki ziemniaczane z serem
Sałatka warstwowa z ... »
Mousse au chocolate czyli pianka czekoladowa
Składniki:
20 dag czekolady gorzkiej
4 łyżki mleka
3 jajka
1 łyżeczka masła
Połamać czekoladę na kawałki i rozpuścić w mleku cały czas mieszając. Oddzielić białko od żółtka. Białka ubić na sztywno. Rozpuszczoną czekoladę zdjąć z ognia. Do ostudzonej masy czekoladowej dodać żółtka i masło. Wszystko razem dobrze wymieszać. Do przygotowanej masy dodawać małe ilości ubitego białka, łączyć go z masą powoli mieszając. Dobrze wymieszaną piankę przelać do pucharków, włożyć do lodówki. Pianka musi byc dobrze zastygnięta. Można dowolnie udekorować. Jest pyszna z lodami.
Smacznego:)
piątek, 19 lutego 2010, wiosenka27
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/02/Mousse-au-chocolate-czyli-pianka-czekoladowa.html