ßßß Cookit - przepis na Domowy smalec

Domowy smalec

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
słonina 500 gramów
jabłko 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
cebula 1 sztuk
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Pokrojona w kostkę słoninę smażyć w rondlu na średnim ogniu, aż tłuszcz się wytopi, a skwarki staną się złotobrązowe. Pod koniec smażenia dodać pokrojone drobno duże winne jabłko, czosnek i cebulę. Przyprawić do smaku majerankiem, pieprzem oraz solą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: gunia
Data: 2010-07-28
Bardzo dobry smalczyk. Wczoraj robiłam. Mężowi smakował. Polecam!
Autor: Tosiek
Data: 2010-07-26
Chyba zrobię taki smalczyk tylko bez jabłka. Pzdr autorkę przepisu!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9991/Domowy-smalec