Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
słonina 500 gramów
jabłko 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
cebula 1 sztuk
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Pokrojona w kostkę
słoninę smażyć w rondlu na średnim ogniu, aż tłuszcz się wytopi, a skwarki staną się złotobrązowe. Pod koniec smażenia dodać pokrojone drobno duże
winne jabłko,
czosnek i
cebulę. Przyprawić do smaku
majerankiem,
pieprzem oraz
solą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: guniaData: 2010-07-28Bardzo dobry smalczyk. Wczoraj robiłam. Mężowi smakował. Polecam!Autor: TosiekData: 2010-07-26Chyba zrobię taki smalczyk tylko bez
jabłka. Pzdr autorkę przepisu!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: