Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pomarańcze 4 sztuk
ananas konserwowy 3 plastrysok z
pomarańczy 2 sztuk
wino czerwone wytrawne 1 sztuk
rum 100 mililitrów
cukier 100 gramówWykonanie:Wyszorowane
pomarańcze obrać tak, by ze skórek powstały spiralki. Z miąższu usunąć wszystkie białe błony i pokroić w cienkie plasterki. Osączone plastry
ananasa pokroic na kawałki i razem z plastrami
pomarańczy, połową szklanki
soku z ananasa,
sokiem z 2
pomarańczy,
cukrem,
winem i
rumem podgrzewać, mieszając.Poncz z
owocami przelać do szklanego dzbanka. Udekorować spiralkami skórek
pomarańczy. Gorący nalewać do szklanek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPonczDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: