ßßß Cookit - przepis na Czerwony poncz z owocami

Czerwony poncz z owocami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pomarańcze 4 sztuk
ananas konserwowy 3 plastry
sok z pomarańczy 2 sztuk
wino czerwone wytrawne 1 sztuk
rum 100 mililitrów
cukier 100 gramów
Wykonanie:
Wyszorowane pomarańcze obrać tak, by ze skórek powstały spiralki. Z miąższu usunąć wszystkie białe błony i pokroić w cienkie plasterki. Osączone plastry ananasa pokroic na kawałki i razem z plastrami pomarańczy, połową szklanki soku z ananasa, sokiem z 2 pomarańczy, cukrem, winem i rumem podgrzewać, mieszając.
Poncz z owocami przelać do szklanego dzbanka. Udekorować spiralkami skórek pomarańczy. Gorący nalewać do szklanek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Poncz
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9960/Czerwony-poncz-z-owocami