ßßß
 Składniki:sok z 1 pomarańczyskórka z 1/2 pomarańczy50 g masła20 g cukru2 naleśniki2 łyżki rumuWykonanie:W garnku podgrzewamy sok pomarańczowy, skórkę, masło i cukier. Zagotowujemy i gotujemy przez kilka minut, aż płyn nabierze konsystencji syropu. Naleśniki składamy w trójkąty. Układamy na patelni i zalewamy syropem. Smażymy przez kilka minut. Na koniec dolewamy rum i podpalamy. Czekamy, aż alkohol się wypali. Podajemy natychmiast, polane syropem.
Składniki:sok z 1 pomarańczyskórka z 1/2 pomarańczy50 g masła20 g cukru2 naleśniki2 łyżki rumuWykonanie:W garnku podgrzewamy sok pomarańczowy, skórkę, masło i cukier. Zagotowujemy i gotujemy przez kilka minut, aż płyn nabierze konsystencji syropu. Naleśniki składamy w trójkąty. Układamy na patelni i zalewamy syropem. Smażymy przez kilka minut. Na koniec dolewamy rum i podpalamy. Czekamy, aż alkohol się wypali. Podajemy natychmiast, polane syropem.