ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekmarchewka 2 szklanekcukier 1 szklanekproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychjajka 4 sztukmasło 200 gramówsoda oczyszczona 1 łyżek deserowychCynamon 1 łyżek deserowychimbir 1 łyżek deserowychrodzynki 0,5 szklanekorzechy włoskie 0,5 szklanekcukier puder według uznaniaWykonanie:Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać połowę cukru i marchewkę. Jajka utrzeć do białości. Lekko podgrzane masło wymieszać z mąką i resztą cukru, cynamonem, imbirem i jajkami. Dodać wymoczone, osączone rodzynki i posiekane orzechy oraz sodę, wymieszać. Wyłożyć ciasto do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 min w 180 stopniach. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.Uwagi:Marchewka drobno utarta.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: