ßßß Cookit - przepis na Jamaican Black Coffee

Jamaican Black Coffee

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
cytryna 1 sztuk
pomarańcza 2 sztuk
kawa 1,5 litrów
rum 45 mililitrów
cukier 85 gramów
Wykonanie:
Plasterki cytryny i pomarańczy włożyć do rondla. Wlać kawę i postawić na ogniu. Kiedy będzie bliska wrzenia, dodać rum i cukier, dobrze zamieszać, a gdy cukier się rozpuści, natychmiast zdjąć z ognia. Jeszcze bardzo gorącą kawę przelać do żaroodpornych filiżanek, przybrać plasterkami świeżej cytryny.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Alkohole
Kawy
Koktajle
Kuchnia Hiszpańska
Kuchnia Jamajki
Kuchnia Portorykańska
Komentarze:
Autor: Scully16
Data: 2009-04-16
;D a jak rozgrzewa :D
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6511/Jamaican-Black-Coffee