Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
cytryna 1 sztuk
pomarańcza 2 sztuk
kawa 1,5 litrów
rum 45 mililitrów
cukier 85 gramówWykonanie:Plasterki
cytryny i
pomarańczy włożyć do rondla. Wlać
kawę i postawić na ogniu. Kiedy będzie bliska wrzenia, dodać
rum i
cukier, dobrze zamieszać, a gdy
cukier się rozpuści, natychmiast zdjąć z ognia. Jeszcze bardzo gorącą
kawę przelać do żaroodpornych filiżanek, przybrać plasterkami świeżej
cytryny.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeKawyKoktajleKuchnia HiszpańskaKuchnia JamajkiKuchnia PortorykańskaKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-16;D a jak rozgrzewa :DDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: