Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
pomidory 3 sztuk
papryka 1 sztuk
mielone mięso 200 gramów
bakłażany 3 sztuk
czosnek 1 ząbki
ryż 1 szklanekpasta pomidorowa według uznania
ser parmezan według uznaniaWykonanie:
Bakłażany przekrój wzdłuż na połówki (pozostawiając ogonki), a następnie wydrąż. Środki
bakłażanów zrumień na
oliwie.Przesmaż
mięso, pokrojoną
cebulę i
czosnek, obrane z skórki
pomidory i
ryż. Przypraw do smaku
solą i
pieprzem. Wydrążone
bakłażany napełnij nadzieniem i przykryj przesmażonymi środkami. Nadziane
bakłażany możesz posmarować pastą
pomidorową i posypać
papryką i
parmezanem. Tak przygotowane wstaw na 15 minut do piekarnika lub duś przez 20 minut na najmniejszym ogniu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29pyszne, bardzo dobre, na wiosne w sam razAutor: IzkaData: 2009-04-10Robię tak
cukinie, muszę z
bakłażanem spróbowac koniecznieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: