ßßß Cookit - przepis na Bakłażany nadziewane

Bakłażany nadziewane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
pomidory 3 sztuk
papryka 1 sztuk
mielone mięso 200 gramów
bakłażany 3 sztuk
czosnek 1 ząbki
ryż 1 szklanek
pasta pomidorowa według uznania
ser parmezan według uznania
Wykonanie:
Bakłażany przekrój wzdłuż na połówki (pozostawiając ogonki), a następnie wydrąż. Środki bakłażanów zrumień na oliwie.
Przesmaż mięso, pokrojoną cebulę i czosnek, obrane z skórki pomidory i ryż. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wydrążone bakłażany napełnij nadzieniem i przykryj przesmażonymi środkami. Nadziane bakłażany możesz posmarować pastą pomidorową i posypać papryką i parmezanem. Tak przygotowane wstaw na 15 minut do piekarnika lub duś przez 20 minut na najmniejszym ogniu.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-29
pyszne, bardzo dobre, na wiosne w sam raz
Autor: Izka
Data: 2009-04-10
Robię tak cukinie, muszę z bakłażanem spróbowac koniecznie
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5823/Baklazany-nadziewane