ßßß
Sos do spaghetti z pomidorami z puszki i mięsem mielonym to uniwersalne danie doskonałe na sezon jesienno-zimowy. Sos można wykorzystać do makaronu typu spaghetti, a także do lasagne. Poniżej przepis na mój ulubiony sos pachnący pomidorami i ziołami.Składniki na 2 porcje:1 puszka pomidorów krojonych250 g mięsa mielonego1 cebula1 ząbek czosnkuprzyprawy: oregano, bazylia, sól pieprzpół opakowania makaronu spaghettiCebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na patelni na złoto. Do cebuli dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i pomidory z puszki. Całość dusimy na wolnym ogniu około 10 minut od czasu do czasu mieszając. W tym samym czasie podsmażamy na drugiej patelni mięso mielone. Do sosu pomidorowego dodajemy mięso oraz przyprawy i dusimy na wolnym ogniu jeszcze przez około 10 minut. W tym czasie gotujemy makaron al dente. Smacznego!