Wykonanie
            
Została mi w lodówce jedna kulka 
mozzarelli, dlatego zrobiłam danie obiadowe na szybko. Moja córeczka jak i mąż bardzo lubią 
makaron, dlatego często ląduje na naszym 
stole. Polecam zapracowanym, którzy muszą na szybko coś wyczarować!Składniki :1 kulka 
mozzarelliokoło 40 dag 
mięsa mielonegopuszka 
pomidorów krojonych bez skórki lub około 15 
pomidorków koktajlowych lub około 5 dużych5 ząbków 
czosnkuopakowanie 
makaronu spaghetti1 
cebulaolej do smażenia
Przyprawy : 
sól, 
pieprz, 
bazylia, 
oreganoZaczynamy od wstawienia w dużym garnku 
wodę na 
makaron, którą lekko solimy. 
Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, a 
czosnek przeciskamy przez praskę lub siekamy w bardzo drobniutką kosteczkę. 
Pomidorki parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Jeśli używamy puszki, to tylko ją otwieramy 😉 Kulkę 
mozzarelli kroimy również w kostkę.Wszystkie składniki mamy już przygotowane i gotowe do dalszej obróbki.Na patelni rozgrzewamy 
olej, na którym najpierw podsmażamy 
cebulkę aż do jej zeszklenia. Dokładamy 
mięso mielone i podsmażamy do momentu, aż nie będzie już różowe – w trakcie lekko solimy. 
Potem dorzucamy 
pomidorki i lekko dusimy na małym ogniu. Następnie dorzucamy 
czosnek.Przyprawiamy ulubionymi 
przyprawami – ja oprócz 
pieprzu uwielbiam do tego typu dań stosować 
oregano i 
bazylię.W trakcie do wrzącej 
wody wrzucamy 
makaron z 1 łyżką 
oleju i gotujemy do miękkości wg. czasu podanego na opakowaniu.Gdy 
makaron będzie już dobry, odcedzamy go z 
wody i do garnka, w którym się gotował, wrzucamy pokrojoną 
mozzarellę i mieszamy, aby rozpuściła się obklejając 
makaron. Robimy to na małym ogniu. Następnie dorzucamy całą zawartość z patelni i mieszamy trzymając jeszcze trochę na ogniu, aż całość pokryje się sosem. Możecie wykonać również tą czynność na odwrót, zaczynając od sosu, a kończąc na 
mozzarelli.

