Jednogarnkowe, jarskie danie pochodzące z Prowansji. Mało skomplikowane i niesamowicie smaczne. Polecam.SKŁADNIKI:3 czerwone małe papryki2 małe cukinie1 bakłażan1 pomidor1 puszka pomidorów (u mnie krojone bez skórki)1 cebula2 ząbki czosnkuprzyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, tymianekoliwa z oliwekWYKONANIE:Wszystkie warzywa dokładnie myjemy.Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kawałki ok. 1- 1,5 cm.Cukinię i bakłażana kroimy wzdłuż na 4 (jeśli są duże to na 8) i także kroimy w kostkę.Pomidora obieramy ze skórki i kroimy na ósemki.Cebulę kroimy dosyć grubo w półksiężyce, a czosnek w plasterki.Na głęboką patelnię wlewamy odrobinę oliwy i lekko podsmażamy cebulę z czosnkiem.Wrzucamy pozostałe warzywa. Zalewamy pomidorami z puszki, przyprawiam i dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając ( ok. 30 min.) do zmięknięcia warzyw.Podajemy z pieczywem, makaronem lub ryżem.Smacznego!