ßßß Cookit - przepis na Ciasteczka Migdałowce

Ciasteczka Migdałowce

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
cukier 200 gramów
białka 4 sztuk
migdały 200 gramów
jajko 1 sztuk
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Z cukru i kilku łyżek wody ugotować gesty syrop. Białka ubić na sztywną pianę i ubijając powoli wlewać syrop, aż piana ostygnie. Wymieszać z mąką ziemniaczana i formować z ciastka kuleczki. Każdą lekko spłaszczyć , posmarować jajkiem i położyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia lub w małe foremki z papieru.
Sparzone migdały obrać ze skórki, podzielić na pół i rozkładać gęsto na ciasteczkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4594/Ciasteczka-Migdalowce