Wykonanie
            « Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
baranina z kością 60 dekagramów
papryka 4 sztuk
pomidor 4 sztuk
cebula 2 sztuk
mąka 1 łyżek stołowychtłuszcz 4 dekagramów
czosnek 1 ząbki
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
sól według uznania
przyprawa włoska według uznaniaWykonanie:
Baraninę oddzielić od kości, pokroić na małe kawałki. 
Pomidory po sparzeniu obrać ze skórki, oczyszczoną 
paprykę pokroić w 
makaron, 
cebulę w pół krążki, 
czosnek posiekać. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, wsypać 
mąkę i zrobić jasną zasmażkę, włożyć 
cebulę. Wlać szklankę 
wody, dodać pozostałe składniki oprócz 
zieleniny. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem wymieszać z 
natką pietruszki.Uwagi:
baranina tłustaPotrawy z 
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z 
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: