ßßß Cookit - przepis na Baranina duszona z kiszonymi ogórkami

Baranina duszona z kiszonymi ogórkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
baranina bez kości 50 dekagramów
cebula 2 sztuk
ogórek kiszony 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
olej sojowy 4 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 30 mililitrów
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
estragon liść 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso pokroić na kawałki i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, oczyszczoną cebulę wkroić do mięsa i też zrumienić. Dodać obrane i pozbawione nasion ogórki pokrojone w półplasterki, koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek, estragon i wino. Posolić i popieprzyć, zalać wodą, zamknąć szybkowar, ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Uwagi:
natka pietruszki posiekana
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: jadzia33
Data: 2010-02-12
chyba nie bardzo:)
Autor: flisikowska12
Data: 2010-02-12
a to mozna jesc
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Polecam!
Autor: Floress
Data: 2009-01-02
:)
Autor: szikaka
Data: 2008-11-08
nie każdy ma szybkowar czyli czas moze wydłużyć sie nawet do godziny
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2208/Baranina-duszona-z-kiszonymi-ogorkami