Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
baranina bez kości 50 dekagramów
cebula 2 sztuk
ogórek kiszony 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
olej sojowy 4 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 30 mililitrów
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
estragon liść 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso pokroić na kawałki i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, oczyszczoną
cebulę wkroić do
mięsa i też zrumienić. Dodać obrane i pozbawione nasion
ogórki pokrojone w półplasterki,
koncentrat pomidorowy, posiekany
czosnek,
estragon i
wino. Posolić i popieprzyć, zalać
wodą, zamknąć szybkowar, ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać
natką pietruszki.Uwagi:
natka pietruszki posiekanaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: jadzia33Data: 2010-02-12chyba nie bardzo:)Autor: flisikowska12Data: 2010-02-12a to mozna jescAutor: martunia0704Data: 2009-04-30Polecam!Autor: FloressData: 2009-01-02:)Autor: szikakaData: 2008-11-08nie każdy ma szybkowar czyli czas
moze wydłużyć sie nawet do godzinyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: