Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
udziec 2 kilogramów
czosnek 5 ząbki
olej 5 łyżek stołowych
boczek 100 gramów
cebula 3 sztuk
marchew 3 sztuk
seler 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 3 szklanek
natka pietruszki 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
sezam według uznaniaWykonanie:
Mięso oczyścić , umyć, wykroić kości, sparzyć wkładając do wrzątku, wyjąć, natrzeć
czosnkiem roztartym z
solą i
pieprzem,
sezamem i pozostawić na 1 godzinę. Następnie obrumienić pieczeń ze wszystkich stron na
oliwie, przełożyć do rondla, dodać pokrojony w paski
boczek, skropić
wodą i dusić około 1,5 godziny pod przykryciem na wolnym ogniu, polewać często
wodą. Następnie dodać pokrojoną w piórka
cebulę oraz
marchew i
seler (pokroić w cienkie paseczki. Polać
winem i dusić do miękkości, pod koniec dodać
koncentrat pomidorowy. Przyprawić do smaku sol~ą i
pieprzem, ewentualnie dodać
czosnek. Miękką pieczeń pokroić w plastry, obłożyć sosem powstałym w czasie pieczenia.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: