ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoudziec 2 kilogramówczosnek 5 ząbkiolej 5 łyżek stołowychboczek 100 gramówcebula 3 sztukmarchew 3 sztukseler 1 sztukkoncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowychwino białe wytrawne 3 szklaneknatka pietruszki 3 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniasezam według uznaniaWykonanie:Mięso oczyścić , umyć, wykroić kości, sparzyć wkładając do wrzątku, wyjąć, natrzeć czosnkiem roztartym z solą i pieprzem, sezamem i pozostawić na 1 godzinę. Następnie obrumienić pieczeń ze wszystkich stron na oliwie, przełożyć do rondla, dodać pokrojony w paski boczek, skropić wodą i dusić około 1,5 godziny pod przykryciem na wolnym ogniu, polewać często wodą. Następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz marchew i seler (pokroić w cienkie paseczki. Polać winem i dusić do miękkości, pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić do smaku sol~ą i pieprzem, ewentualnie dodać czosnek. Miękką pieczeń pokroić w plastry, obłożyć sosem powstałym w czasie pieczenia.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: