Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
arbuz 1 kilogramów
maliny 400 gramów
pomarancza 1 sztuk
wino czerwone słodkie 0,5 szklanek
cukier brązowy 1 łyżek stołowych
mięta 1 gałązkiWykonanie:Oczyszczone
maliny osuszyć. Obraną
pomarańczę oczyścić z białych błonek. W kostkę pokroić miąższ
arbuza, usuwając pestki. W
winie rozpuścić
cukier. Do salaterki przełożyć
owoce, polać
winem i odstawić n a60 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować listkami
mięty. Jako salaterki można użyć wydrążonej skórki
arbuza.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: