ßßß Cookit - przepis na Sałatka owocowa III

Sałatka owocowa III

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
arbuz 1 kilogramów
maliny 400 gramów
pomarancza 1 sztuk
wino czerwone słodkie 0,5 szklanek
cukier brązowy 1 łyżek stołowych
mięta 1 gałązki
Wykonanie:
Oczyszczone maliny osuszyć. Obraną pomarańczę oczyścić z białych błonek. W kostkę pokroić miąższ arbuza, usuwając pestki. W winie rozpuścić cukier. Do salaterki przełożyć owoce, polać winem i odstawić n a60 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować listkami mięty. Jako salaterki można użyć wydrążonej skórki arbuza.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12711/Salatka-owocowa-III