Wykonanie
W taki gorący dzień, gdy temperatura wynosi 34 stopnie pragnienie jest ogromne. Bardzo szybko można się odwodnić zatem należy pić dużo płynów. Czy to
woda, mrożona
herbata czy właśnie lemoniada. Ważne żeby dostarczyć organizmowi
wodę i witaminy.W ogródku na krzaku wisiały soczyste, jędrne
maliny natomiast w lodówce znalazłam
arbuza. Te dwa
owoce po zmiksowaniu i porządnym ochłodzeniu stworzyły pyszną, słodko-kwaśną lemoniadę. Tak niewiele potrzeba by ją przygotować.Porcja dla 4 osóbSkładniki:pół małego
arbuza,2 szklanki
malin,szklanka
wody mineralnej,listki
mięty do ozdobyPrzygotowanie:
Arbuza kroimy na większe kawałki i wrzucamy do misy blendera, dodajemy
maliny i
wodę. Całość dokładnie miksujemy. Przelewamy do szklanek i chłodzimy.