ßßß Cookit - przepis na Czerwone śledzie

Czerwone śledzie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filety śledziowe 4 sztuk
cebula 3 sztuk
olej 70 mililitrów
cukier według uznania
papryka według uznania
koncentrat pomidorowy (mała puszka)1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać koncentrat i trochę wody. Doprawić, minutę podgrzewać i ostudzić. Pokrojone na kawałki śledzie ułożyć w słoju, przekładając każdą warstwę cebulą. pozostawić na noc. Podawać razem z cebulą na czarnym chlebie posmarowanym masłem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12426/Czerwone-sledzie