ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 750 gramówżółtka 3 sztukbułka tarta 4 łyżek stołowychgałka muszkatołowa według uznaniaszynka 300 gramówser żółty 200 gramówjajka 3 sztukbułka tarta według uznaniaolej według uznaniarukola 0,5 szklanekpapryka czerwona 1 sztuksól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Przestudzone obrać i zmielić. Dodać bułkę tarta, żółtka, doprawić solą oraz gałką. Z wyrobionej masy formować na posypanym maka blacie kwadratowe placuszki. Na każdy położyć plaster szynki i sera, złożyć na pół i zlepić brzegi. Panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Gotowe ułożyć na oczyszczonych liściach rukoli i udekorować pokrojoną papryką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: