Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokostki
rybne 5 sztukmieszanka chińska 1 porcja
olej według uznania
szczypiorek 0,5 pęczek
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Obgotować
rybę we wrzątku (5 minut), odcedzić i odsączyć na papierowym ręczniku. Na
oleju przesmażyć warzywa (10 minut) i doprawić do smaku. Odsączoną
rybę oprószyć
mąką wymieszaną z
solą i
pieprzem. Smażyć, aż panierka nabierze złotego koloru. Warzywa dodać do
ryby i delikatnie wymieszać tak, aby
ryba rozpadła się na mniejsze kawałki. Podawać z ugotowanym
ryżem, wymieszanym z posiekanym
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: