ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoowoce pigwowca 1 kilogramówspirytus 1 litrówwódka 0,5 litrówcukier 500 gramówWykonanie:Oczyszczone owoce pokroić na 4 części, usuwając gniazda nasienne, pokroić miąższ w plasterki. Włożyć do słoja, zalać spirytusem oraz wódką i zamknąć. Słój pozostawić w temperaturze pokojowej na 6 tygodni. Po tym czasie połowę nalewki przefiltrować do butelek i szczelnie zamknąć. Resztę po przefiltrowaniu wymieszać z cukrem i 100 ml przegotowanej wody. Ponownie przelać do słoja i szczelnie zamknąć. po upływie kilku tygodni połączyć wytrawną i słodką pigwówkę w proporcjach odpowiadających upodobaniom smakowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaNalewkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: