ßßß Cookit - przepis na Sorbet poziomkowy z szampanem

Sorbet poziomkowy z szampanem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
owoce 2 litrów
cukier 500 gramów
cukier puder 120 gramów
woda 0,5 litrów
żółtka 6 sztuk
szampan 0,5 sztuk
Wykonanie:
Oczyszczone owoce przetrzeć przez sito. powinno wyjść ok. 1 litra marmoladki. Z cukru i wody zrobić syrop, podgrzewając wodę z cukrem. Utrzeć żółtka z cukrem pudrem, wymieszać z syropem i marmoladką owocową. Całość mocno ubić i zamrozić.
Sorbet poziomkowy: do lodów dodać pół butelki szampana i zaraz podawać.
Uwagi:
Poziomki można zastąpić malinami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Poncz
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10570/Sorbet-poziomkowy-z-szampanem