ßßß Cookit - przepis na Racuszki Poduszki

Racuszki Poduszki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłka 1 sztuk
żółtko 1 sztuk
mleko modyfikowane 200 mililitrów
mąka 3 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Jabłko umyj dokładnie, obierz ze skórki, usuń gniazdo nasienne i pokrój w cienkie i drobne kawałki. Wymieszaj żółtko, mleko modyfikowane oraz mąkę (ciasto powinno być gładkie i mieć konsystencję gęstej śmietany). Następnie połącz pokrojone jabłko z ciastem i wymieszaj. Nabieraj łyżką masę i smaż na patelni z odrobiną oleju.
Uwagi:
Masa musi się dobrze ściąć, żeby racuszki nie były surowe.
Średnie kwaskowate jabłko np. papierówka.
Żółtko jaja (dokładnie oddzielone od białka)
Mąka (dla dziecka uczulonego na gluten- mąka kukurydziana)
Autor: aniapopstar
Zobacz inne przepisy użykownika!
10 Miesięcy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10394/Racuszki-Poduszki