Wykonanie
« RISOTTO Z
MORTADELĄ I ...KAPUŚNIAK Z
KISZONEJ KAPUSTY »Porcja
włoszczyzny burak ćwikłowy 4
ziemniaki 2
cebule łyżka
koncentratu pomidorowego sól,
cukier,
pieprz i
sok z cytryny łyżeczka
mąki łyżka
oleju wywar z
mięsa posiekany
koperekWYKONANIE
Burak ćwikłowy zetrzeć na tarce i
ziemniaki obrać, opłukać i pokroić na kostkę zalać gorącym
wywarem i ugotować do miękkości.
Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać i pokroić w słupki, a
cebulę cebule drobno pokrajać. Poddusić razem na
oleju, wsypać,
mąkę, nieco przyrumienić, rozprowadzić zimną
wodą, dodać
koncentrat pomidorowy, zagotować i połączyć z zupą. Doprawić do smaku. Posypać
koperkiem.środa, 06 marca 2013, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »