ßßß Cookit - przepis na RISOTTO Z MORTADELĄ I ZIELONYM GROSZKIEM

RISOTTO Z MORTADELĄ I ZIELONYM GROSZKIEM

nazwa

Wykonanie

« ZUPA Z KASZY MANNEJ
ZUPA BIAŁORUSKA »
20 dag ryżu 1 l rosołu lub bulionu 10 dag masła 1 cebula puszka groszku konserwowego 20 dag mortadeli 10 dag tartego sera sól, pieprz,1łyżka tymianku
WYKONANIE
Na połowie masła przesmażyć posiekaną cebulę do momentu zrumienienia. Dodać ryż, stale mieszając , a gdy stanie się przezroczysty dodać rosołu i gotować aż ryż będzie miękki, stale mieszając. Dodać pokrojoną w kostkę mortadelę i groszek, resztę masła, doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Podawać z tartym serem.
poniedziałek, 25 lutego 2013, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2013/02/RISOTTO-Z-MORTADELA-I-ZIELONYM-GROSZKIEM.html