ßßß Cookit - przepis na OMLET BISZKOPTOWY

OMLET BISZKOPTOWY

nazwa

Wykonanie

« ZUPA FASOLOWA
ZŁOCISTY ROSÓŁ »
Na 1 mały omlet bierzemy
2 JAJKA
2 ŁYKI MLEKA LUB ZIMNEJ WODY
2 ŁYŻECZKI MĄKI
SÓL
1 ŁYŻECZKA MASŁ LUB MARGARYNY
WYKONANIE
Rozkłócić w naczyniu jajka, mąkę i mleko, dodać sól. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wlać masę jajeczną, trzymać na małym ogniu aż sie zetnie, a dół nabierze złotego koloru. W czasie pieczenia podnosić brzegi, aby masa spływała w dół. Omletu się nie przewraca. Gdy, już usmażony - zdjąć z patelni. Ułożyć na ogrzany talerz. Podawać na słodko lub słono.
piątek, 10 lutego 2012, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2012/02/OMLET-BISZKOPTOWY.html